Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

POPRI ŠtartUp večer z Žigo Vrtačičem

28. januarja, 2021 , 18:00 19:30

Če se sprašuješ kako je mogoče uspeti v času, ko se svet vrti v narobe smer, si na pravem mestu. Sreča in uspeh sta na strani pogumnih, ki razmišljajo izven okvirjev.

Zate smo pripravili dogodek, ki ti bo odprl vrata v svet podjetništva in kreative. V prvem delu se bomo pogovarjali z Žigo Vrtačičem, članom ekipe Bird Buddy, ki je uspela z idejo pametne ptičje krmilnice, v drugem dela pa ti bomo predstavili tekmovanje v podjetniških idejah mladih POPRI.

PRIJAVI SE

Kdo je Žiga?
Žiga je domačin iz Zgornje Savinjske doline, ki je z ekipo Bird Buddy na spletni platformi za množično zbiranje sredstev – Kickstarter, dosegel absolutni slovenski rekord. Kampanjo, ki se je zaključila 14. januarja, je podprlo 22.923 ljudi, podporniki produkta so namenili kar 4,189 milijona evrov. Žiga je tudi soustanovitelj neprofitnega inštituta Danes je nov dan, ki upravlja s spletnim portalom Parlameter – orodje za analizo podatkov s strani državnega zbora. Za njegov razvoj so dobili finančno podporo od fundacije Digital News Initiative, ki združuje tako evropske novinarske hiše kot Google. Pred temi uspešnimi projekti je Žiga delal kot direktor produktnega razvoja na Outfit7 in kot produktni manager na Simobilu.

PRIJAVI SE

Kaj je POPRI?
POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Že več kot 10 let je POPRI tisti, ki mladim omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti. Na tekmovanju POPRI se je v reševanju problemov na podjeten način od leta 2004 preizkusilo 3494 mladih od 12. do 29. leta, ki so razdelali 1323 podjetniških idej.

Nagradni sklad za tekmovanje POPRI 2021 znaša 30.000,00 EUR.
Po 500,00 EUR prejmejo ekipe, ki se na posameznem regijskem predizboru uvrstijo na prva tri mesta glede na število točk v vsaki starostni kategoriji.

Na nacionalnem tekmovanju prejme:

– prvouvrščeni tekmovalec oz. ekipa finančno nagrado v višini 2.000,00 EUR v posamezni starostni kategoriji,

– drugo uvrščeni tekmovalec oz. ekipa v višini 1.300,00 EUR v posamezni starostni kategoriji,

– tretjeuvrščeni tekmovalec oz. ekipa pa v višini 700,00 EUR v posamezni starostni kategoriji.

Poleg finančnih nagrad se najboljšim ekipam omogoči udeležba na različnih mednarodnih tekmovanjih oz. usposabljanje:

– Najboljše ekipe (1., 2. in 3. mesto) iz starostne kategorije dijaki, ki jih bo strokovna komisija na nacionalnem tekmovanju POPRI ocenila z največ točkami, se lahko udeležijo mednarodnega tekmovanja Genius Olympiad v ZDA (Oswego, New York).

– Zmagovalci (posameznik ali dve osebi iz ekipe) iz starostne kategorije dijaki in zmagovalci (posameznik ali dve osebi iz ekipe) iz starostne kategorije študenti in mladi do 29 let, katere bo strokovna komisija na nacionalnem tekmovanju POPRI ocenila z največ točkami, se lahko udeležijo mednarodnega tekmovanja EUSAIR POPRI Youth v Portorožu, 11. in 12. maja 2021.

– Dvema osebama v drugo uvrščeni ekipi v kategoriji študenti in mladi do 29 let bo omogočeno usposabljanje preko programa Erasmus za mlade podjetnike, v sodelujočih državah programa z namenom, da si pridobijo potrebne podjetniške kompetence, veščine in znanja za uspešnejši zagon in/ali vodenje lastnega podjetja. V primeru, da je prijavitelj samostojen ali nagrado odkloni, lahko Primorski tehnološki park vavčer razporedi na druge ekipe.

Aktivnosti SAŠA inkubatorja v okviru operacije SIO SAŠA 2020-22 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2020-2022, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Brezplačno

SAŠA inkubator

Poglej Organizator spletno stran