Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Syndicate start-up seed/angel investment case study

23. novembra, 2021 , 14:00 17:00

 

Na delavnici bo predstavljena študija primera in pravni pregled zadnje sindikalne investicije članov Poslovnih angelov Slovenije v hardware startup (pravna oblika d.o.o.). Blaž je zastopal obe strani (investitorje in startup) za dosego uravnotežene investicije ob upoštevanju vseh povezanih tveganj.

Delavnica bo vključevala podrobno predstavitev vseh investicijskih korakov s posebnim poudarkom na pravnih pojasnilih ob upoštevanju pravne in sistemske podobnosti ureditve družbe z omejeno odgovornostjo v Sloveniji, na Češkem in v Avstriji.

1. Skrbni pregled

–        zahtevana dokumentacija startupa (predstavitev, poslovni in finančni načrt, predstavitev ustanoviteljev, dokumentacija intelektualne lastnine)

–        osnovni pravni in davčni pregled (odvisno od dostopnosti javnih informacij)

2. Terminski list in pismo o nameri

–        pravna oblika investicije (prodaja poslovnega deleža, dokapitalizacija, naknadna vplačila ali konvertibilno posojilo)

–        (ne)namenska investicija

–        posebne pravice investitorjev (tag in drag along, prodajna opcija, skupna prodaja, razvodenitev,..)

–        opredelitev ključnega kadra

–        intelektualna lastnina (pregled)

–        Odbor investitorjev (posebni novi organ startu-pa)

3. Investicijska pogodba

– podrobna pravna opredelitev vsebine terminskega lista ali pisma o nameri 4. Akt o ustanovitvi in notranja pravila (interni akti)

 

Delavnica bo potekala ONLINE, v torek, 23.11.2021 od 14h do 17h

Dogodek je BREZPLAČEN, obvezna je PRIJAVA. Pred dogodkom boste na vaš e-naslov prejeli povezavo do delavnice, ki bo izvedena preko platforme ZOOM.

O predavatelju: Blaž Jamšek

Blaž Jamšek, univ. dipl. prav. je eden izmed vodilnih in izkušenih slovenskih pravnih svetovalcev za mlada zagonska podjetja in startupe na področju korporativnega, gospodarskega in pogodbenega prava. Med drugim je specializiran za področja prava IT, fin-tech in alternativnih oblik financiranja.

Pred ustanovitvijo lastne pravne pisarne (JamB Pravno svetovanje) je vodil pravni oddelek v NVO, deloval kot vodja pravne službe v evropski platformi za crowdinvesting (ter solastnik slovenske hčerinske družbe) ter kot poslovni svetovalec in vodja projektov svetoval crowdfunding projektom.

Blaž je soustanovitelj in član UO Podjetniškega centra KIKštarter, deluje kot podjetniški mentor pri Zavod Mladi podjetnik ter je gostujoč predavatelj na fakultetah ljubljanske univerze. Je tudi aktiven investitor in član Poslovnih Angelov Slovenije.

BREZPLAČNO

Partnerji projekta: Poslovni angeli Slovenije, KIKštarter in Primorski tehnološki park. Aktivnosti SAŠA inkubator d.o.o. v okviru operacije SIO 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in se izvaja v okviru Operativnega programa  za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

SAŠA inkubator

Poglej Organizator spletno stran

Zoom