Most med dvema zelo različnima svetovoma.

”Velenje kot tipično industrijsko okolje, v katerem hkrati domuje dinamičen start-up ekosistem, s konferenco, kot je Future 4.0, dejansko gradi most med dvema tako zelo različnima svetovoma. Za njuno povezovanje je namreč potrebnih kar nekaj izkušenj, znanj in sodobnih prijemov vodenja, zato smo resnično počaščeni, ko po dogodku izvemo, da so se denimo tri korporacije, ki so se lani udeležile prve izvedbe konference Future 4.0, odločile za ta pomemben korak in začele sodelovati s start-upi.

Screen Shot 2022-10-21 at 9.32.33 AM

Skupnost z nebrušenimi start-up dragulji. 

”Future 4.0 nam tako dejansko rešuje zelo pereč problem iskanja primernih partnerjev pri razvoju prebojnih rešitev za pametne tovarne prihodnosti, hkrati pa smo navdušeni, da s tem dogodkom gradimo skupnost, v kateri lahko velikokrat naletimo na nebrušen start-up dragulj, ki ga sicer ne bi našli, če ne bi skupaj z vsemi sodelujočimi korporacijami na dogodku, kot je Future 4.0, ustvarili povpraševanje po njih,” pojasnjuje Mateja Lavrič. Po besedah Blaža Nardina, predstavnika Gorenja in GZS, pa so dogodki, kot je Future 4.0, pomembni tudi zato, kar je na njih možno priti do novih znanj, s katerimi lahko korporacije ostanejo konkurenčne tudi v prihodnje.

Impresivna vizualna in vsebinska izvedba.

Nad izjemno organizacijo in impresivno vizualno ter vsebinsko komponento konference Future 4.0 sta bila navdušena tudi Matej Gajzer, predstavnik TECES, in Jernej Salecl iz MGRT. Oba sta poudarila, da so takšni dogodki dokaz, da je povezovanje ključen element uspeha, predvsem pri komercializaciji inovacij, ki sicer na vse zahtevnejših in negotovih trgih zlahka ostanejo spregledane ali celo nerealizirane.

Future 4.0 se bo širila po nekdanji Jugoslaviji in Balkanu.

Ob zaključku srečanja z novinarji se je direktorica SAŠA inkubatorja še enkrat zahvalila vsem osmim korporacijskim partnerjem – Gorenju, Kolektorju, BSH hišnim aparatom, Iskri, Iskratelu, Esotechu, Uniorju in Pošti Sloveniji. ”Brez vaše podpore, podpore občine Velenje, GZS-ja, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter TECES-a oz. SRIP-a pametnih stavb in doma z lesno verigo, nam ne bi uspel tako zahteven organizacijski zalogaj. Hkrati vsebina konference predstavlja našo usmeritev in glavni program delovanja tudi v bodoče, pri čemer želimo Future 4.0 v prihodnjem letu ali dveh razširiti na celotno področje nekdanje Jugoslavije in Balkana,” je druženje z novinarji na prvi dan konference Future 4.0 sklenila Karla Sitar.