Najlepše darilo so na praznovanje 6. obletnice prinesli podjetniki

Velenje, 27. september 2021 – Podjetniški center Standard je v petek, 24. septembra 2021, obeležil šestletnico delovanja.

Leto 2021 je bilo kljub razmeram epidemije zelo kreativno in uspešno, saj je v letu 2021 zraslo 26 novih podjetij, v SAŠA inkubatorju pa je v 6-ih letih nastalo 86 uspešnih podjetij, ki so po besedah direktorice Ane Anžej »svetla prihodnost ne samo našega mesta, ampak celotne regije. Tukaj smo za vas in zaradi vas, saj vztrajno iščemo odgovore na vaša vprašanja in za vas odpiramo nove priložnosti na poti do uspeha.«

Prisotne je v Podjetniškem centru Standard je ob tej priložnosti nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

»Ponosni smo, da je Podjetniški center Standard tudi v zahtevnem času epidemije uspešno nadaljeval s svojim poslanstvom, mladim podjetjem omogočal podporno okolje. Naloga lokalne skupnosti je, da vam pomagamo in vas z veseljem podpiramo. Prepričan sem, da hodite po lestvi navzgor in vam iskreno čestitam.«

Dogodek je bil namenjen druženju in mreženju ustvarjalcev, podjetnikov, ki so s Saša Inkubatorjem že sodelovali, 6 podjetij je svojo zgodbo prikazalo v kratkem videu, kjer niso manjkale pohvale in zahvale ekipi Saša inkubatorja. Najlepše darilo so na praznovanje 6.obletnice prinesli podjetniki Amibit, Autotech in Datagrad – 3 priznanja za inovacije Savinjsko Šaleške Gospodarske Zbornice.

Amibit d.o.o. – zlato priznanje za inovacijo: Reduxi rešuje problem konične porabe električne energije in učinkovite rabe energije v stavbah, industrijskih prostorih in gospodinjstvih, ki se pojavlja zaradi naraščajočega števila električnih vozil, toplotnih črpalk in ostalih električnih naprav. Reduxi omogoča optimizacijo porabe energije, napoved proizvodnje električne energije glede na vremensko napoved, napoved porabe energije glede na preteklo porabo, možnost regulacije cene elektrike po modelu dinamičnega oblikovanja cen.

Aleš Nastran iz podjetja Amibit, d.o.o. in župan MO Velenje Peter Dermol

Autotech, d.o.o. – srebrno priznanje za inovacijo: Proizvodnja je vodena s pomočjo inteligentnih programskih orodij, ki so povezana s stroji in napravami. V livarni je s tem rešen problem fizično napornega dela in posledično pogostih poškodb, zagotovljena je enakomerna in konstantna hitrost dela ter večja varnost, proizvodna nihanja so manjša, odpravljeno je pomanjkanje usposobljenih delavcev, produkcijski stroški so nižji, produktivnost je večja. Z igličastim zapisom na odlitek je zagotovljena sledljivost izdelkov.

Amela Osmanović iz podjetja Autotech, d.o.o. in župan MO Velenje Peter Dermol

DATAGRAD d.o.o.– srebrno priznanje za inovacijo: Gradbeni e-Dnevnik je spletna aplikacija, ki je namenjena lažjemu vodenju in izpolnjevanju gradbenih dnevnikov. Uporabna je tako za izvajalce, investitorje in nadzornike kot tudi za inšpekcijske službe, projektante in ostale deležnike pri gradnji. Aplikacija samodejno izpolnjuje ponavljajoče se podatke in rubriko vremena glede na kraj gradnje. Po zaključku gradbišča je dnevnike možno elektronsko arhivirati za dobo minimalno 10 let, kot narekuje trenutno veljavna zakonodaja.

David Mernik iz podjetja Datagrad, d.o.o. in župan MO Velenje Peter Dermol