Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Kako do dobrih kadrov in možnosti financiranja podjetij?

2. septembra , 09:00 12:00

V prihodnosti čaka Savinjsko Šaleško regijo precej sprememb, ki regijskim podjetjem prinašajo nove izzive in priložnosti. Ker se zavedamo pomembnosti povezovanja in izobraževanja, bo v petek, 2. 9. 2022, v organizaciji SAŠA inkubatorja in Mestne Občine Velenje potekal dogodek 𝙏𝘼𝙍𝘾̌𝘼 𝙋𝙍𝙄𝙇𝙊𝙕̌𝙉𝙊𝙎𝙏𝙄 (#biznisdejvelenje). 

V okviru dogodka bomo izvedli izobraževalno delavnico: Kako do dobrih kadrov in kako do možnosti financiranja podjetij?

VSEBINA DELAVNICE:

Dejan Stamenić (Adecco Slovenija in Srbija) bo predaval na temo Kako do dobrih kadrov. V času, ko povpraševanje po delovni sili začenja presegati ponudbo, se podjetja sprašujejo kako ustvariti bolj privlačno okolje za svoje zaposlene in na kašne načine rekrutirati ter prepoznati ključne kompetence in talente.

Dr. Sabina Žampa in Aleksander Dolenc, Riso, d.o.o. bosta predstavila:

  1. Pomen zelenega in digitalnega prehoda pri načrtovanju projektov (zeleni prehod z upoštevanjem krožnega gospodarstva in zmanjšanja podnebnih sprememb ter digitalne rešitve in nove tehnologije)
  1. Trajnostni projekti za nadaljnji razvoj podjetja morajo biti v predalu vsakega podjetja (kaj morajo vsebovati in upoštevati, da se boste z njimi lahko prijavili na EU razpise?).
  1. Aktualni in načrtovani razpisi ter možnosti financiranja podjetij (slovenski aktualni in načrtovani razpisi za podjetja in EU razpisi za razvojne projekte)

Dogodek je namenjen regijskim podjetjem, ki iščejo nov kader in mladim, dijakom in študentom, ki bodo kmalu vstopali na trg dela. Povabljena podjetja bodo po predavanju imela edinstveno priložnost, da se javno predstavijo bodočim kadrom in obiskovalcem dogodka. Vsako podjetje bo imelo na voljo 3 minute za “pitch”, na katerem bo predstavilo področje dela, kakšne so potrebe po kadrih in kaj iščejo pri potencialnih, novih sodelavcih.

Po uradnem delu bo čas za mreženje podjetij in mladih, kjer se bodo pomerili na “tarči prihodnosti.” Gre za zabavno različico speed datinga in verjamemo, da se bo tekom igre spletlo veliko poznanstev.

Dogodek je brezplačen. Obvezne so prijave:

O predavateljih:

Dejan Stamenić (Adeco Slovenija in Srbija)

dr. Sabina Žampa
Od leta 2003 se ukvarja s poslovnim svetovanjem. V tem času je bila prisotna v več kot 90 podjetjih, kjer jim je svetovala na različnih področjih. Podjetjem svetuje pri nastavljanju poslovnih procesih, pripravi različne dokumentacije in pridobivanju finančnih virov za investicije/projekte. Njeno raziskovalno delo zajema področje trajnostnega razvoja na področju gospodarstva.

Aleksander Dolenc, univ.dipl.ekon
Strokovnjak na področju podjetniškega svetovanja, priprave prodajnih, marketinških, finančnih, proizvodnih, kadrovskih planov in procesov, izvedba pokalkulacij, razvoja novih produktov in vstopa na trg, prijavi podjetji na razpise, organiziranja in vodenja projektov.

Aktivnosti SAŠA inkubator d.o.o. v okviru operacije SIO 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Brezplačno Brezplačno

Stari trg 11

Nova Pekarna
Staro Velenje, 3320 Velenje,
+ Google Map