European Startup Universe

ESU je največji projekt in nova globalna skupnost, ki je namenjena tisočim evropskim tehnološkim start-upom v začetni fazi, s ciljem povezovanja in sodelovanja ustanoviteljev podjetij, vlagateljev in ekspertnih strokovnjakov iz cele Evrope.

Projekt ESU je neprofitna pobuda o sodelovanju z ustanoviteljico Grčijo pod pokroviteljstvom Marie Gabriel, Evropske komisarke za inovacije, raziskave, kulturo in izobraževanje in mlade. V ESU so se vključile številne evropske države: Grčija, Hrvaška, Ciper, Francija, Madžarska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Romunija in Španija, predstavnik in strateški partner za Slovenijo je SAŠA inkubator.

V okviru projekta bo vsaka država izpeljala 6-tedenski program brezplačnih on-line delavnic s pričetkom v mesecu marcu 2022. Vsebina delavnic je sestavljena iz šestih sklopov, ki so namenjeni popolnim začetnikom in zagonskim podjetjem v začetni fazi, preko katerih se bodo seznanili z vsebinami in opremili z znanjem, s podporo ekspertov pa bodo pripravljeni za vstop na trg.    

6 – tedenski brezplačni program obsega: 

  • Tedenske dogodke: Pogovori z uspešnimi start-up podjetniki in vlagatelji
  • 6 brezplačnih on-line delavnic z vsebino, ki je namenjena tehnološkim zagonskim podjetjem v začetni fazi (1 delavnica/teden)
  • Poučne vsebine in vire
  • 1 na 1 sestanki s strokovnjaki, vlagatelji, pravniki, finančniki, ki ti bodo pomagali pri razvoju tvoje ideje 
  • Mreženje ter komuniciranje preko foruma, povezave s podobno mislečimi, postani del start-up skupnosti ter se poveži s podobno mislečimi