Delavnica z Rokom Stritarjem

[kc_row use_container=”yes” _id=”740102″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”5492″][kc_title text=”RGVsYXZuaWNhIHogUm9rb20gU3RyaXRhcmplbQ==” _id=”784645″ type=”h1″][kc_column_text _id=”985641″]

Zakaj dober podjetnik ni nujno tudi dober manager?

Podjetnik je tisti, ki postavi vizijo, poslanstvo in naloge ter poiščejo sredstva, da uresniči zadan cilj. Prevzame odgovornost in finančno tveganje, da uresniči potencial ideje na trgu. V tej fazi po navadi ni samo direktor in idejni vodja, ampak velikokrat hkrati računovodja, razvojnik, prodajalec, tajnica, oblikovalec in čistilka.

Z razvojem podjetja pa pridejo tudi nove naloge in odgovornosti, večje število zaposlenih, večji obseg poslovanja in vse večji poudarek na vodenju podjetja, kjer pa podjetnik že mora obvladovati tudi managerske naloge in poznati managerska orodja.

Na delavnici nam bo so-ustanovitelj podjetja Kibuba, Rok Stritar, na primeru svoje podjetniške poti in primerov iz prakse, predstavil tranzicijo od podjetnika do managerja.

Vsebina:
– Zakaj podjetnik ni nujno tudi dober manager?
– Katere so podjetniške in katere managerske naloge?
– Kaj so glavni izzivi pri prehodu iz podjetniškega na managerski način delovanja?
– Kako naslavljati glavne izzive, ki se pojavijo pri razvoju managerskega načina delovanja v podjetju?
– Kako obvladovati podjetnikov čas?
– Kako podjetje pripraviti na delegiranje in zaposlovanje novih sodelavcev?
– Zakaj je za podjetje dobro, da gre podjetnik velikokrat na dopust?


Rok Stritar je soustanovitelj spletne trgovine Kibuba, sodelavec Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, moderator startup vikendov, mentor v podjetniških pospeševalnikih, inkubatorjih in izvajalec podjetniških delavnic.

Udeležba na delavnici je ob predhodni prijavi brezplačna. Zaradi narave dela je število udeležencev omejeno na 10.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]