Foto & Video Štartup večer

[kc_row use_container=”yes” _id=”864998″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”854680″][kc_title text=”Rm90byAmIFZpZGVvIMWgdGFydHVwIHZlxI1lcg==” _id=”348343″ type=”h1″][kc_column_text _id=”929678″]

Te zanima kako nastanejo profesionalne fotografije in videi? Kaj se dogaja za kamero? Predvsem pa, kdo sta osebi, ki sta svojo strast do fotografije in filma spremenili v uspešen posel?

Pridruži se nam na sproščenem dogodku, kjer tokrat gostimo Mateja Nahtigala in Mateja Vraniča.

Matej Nahtigal je na filmsko sceno stopil leta 2015 kot režiser in so scenarist filma Psi brezčasja, ki je obenem prva slovenska noir kriminalka. Kljub prvencu je film očaral filmske kritike in na Festivalu slovenskega filma je prejel nagrado Združenja slovenskih filmskih kritikov za najboljši igrani celovečerec.

Ravno okoli novega leta je zaključil snemanje drugega celovečernega filma Korporacija. Nov film je žanrsko kriminalna-drama, ki pripoveduje o kriminalistu, ki na lastno pest raziskuje ozadje posla, v katerem želijo oblasti s pomočjo vplivne korporacije deložirati in zrušiti del mesta ter tam zgraditi nov kompleks.

Če je bil prvi film posnet skoraj gverilsko (ob pomoči prijateljev) je drugi film posnet s pomočjo Slovenskega filmskega centra. Matej bo govoril o izzivih enega in drugega načina, stresnih in smešnih situacijah ter seveda kako iz ljubitelja filma, prideš do režiserja celovečerca.


Matej Vranič je slovenski profesionalni fotograf in filmski ustvarjalec. Kot samostojni fotograf je začel delovati še preden je dosegel naslov fotografskega mojstra.

Fotografije z motivi narave je objavil v številnih koledarjih, na razglednicah, na jumbo plakatih, puzzlih, v knjigah in revijah. Njegove fotografije so bile razstavljene v številnih lokalnih galerijah in razstavah v okviru National Geographic Slovenija in Mestne občine Velenje. Še posebej je ponosen na osem objavljenih foto reportaž s tematiko divjih živali, v reviji National Geographic Slovenija.

Posebno področje v njegovem fotografskem svetu predstavlja fotografiranje prosto živečih živali. Že med otroštvom je razvil spoštovanje in skrb za življenje v divjini in tako se je hobi prelevil v profesionalno poklicno dejavnost. Danes je, bolj kot na fotografijo samo, osredotočen na video produkcijo. Produciral in režiral je veliko glasbenih videospotov in promocijskih filmov.

Na področju video produkcije je sodeloval s številnimi znanimi imeni slovenske glasbene scene. Vse bolj se posveča snemanju dokumentarnih filmov o prosto živečih živalih. Deluje kot neodvisni producent, sodeluje pa tudi kot snemalec in direktor fotografije z ostalimi produkcijami.
Zaveda se, da za vsakim dobrim projektom stoji ekipa. Uspelo mu je sestaviti ekipo profesionalnih, izkušenih in kreativnih entuziastov, ki so predani svojemu delu in ga opravljajo s srcem.

Strmenje k perfekcionizmu je njegov motivator. Verjame, da s trdim delom in strastjo pride tudi uspeh.


Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru “Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020”, prednostne osi: “3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast”.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]