EVEGREEN svojo inovacijo okronal s srebrom

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije 18. leto zapored podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih ter drugih organizacijah.

Startup Evegreen, ki svojo podjetniško idejo razvija v SAŠA inkubatorju, je za rešitev naravi prijazna EKO sveča prejel srebrno priznanje, kar je oplemenitilo zlato priznanje, ki so ga prejeli na regionalnem izboru.

Njihova rešitev je trenutno najnovejša zelena inovacija na trgu, prijazna je do okolja in ima občutno manjši odtis ogljika od tradicionalnih plastičnih sveč, ki predstavljajo velik okoljski problem. Ohišja nagrobnih sveč so izdelana iz 100% obnovljivih virov in agro odpada, tudi polnilo sveče je iz 100% rastlinskega parafina. Največjo težavo na trgu predstavljajo “EKO” izdelki, ki to sploh niso. Ti izdelki so običajno narejeni iz različnih tipov plastike oz. materialov, ki niso razgradljivi ali jih je tako majhen odstotek, da je beseda EKO zgolj zlorabljena. Sveče Startupa Evegreen pa so uspešno prestale testiranje biorazgradljivosti na Fakulteti za tehnologijo polimerov in sicer po ISO 14855-1.

Podjetje Evegreen je razvilo tudi granulat za brizganje bio razgradljive plastike, ki je v 60% sestavljen iz agro materiala in se v primerjavi z obstoječo »bioplastiko« hitro in popolnoma razgradi. Njihova B2B prodaja je usmerjena v 100% bio-razgradljive materiale za brizganje plastike, hkrati pa na segmentu B2C osvajajo domače in tuje trge tudi z eko lončki in krožniki, ki jih lahko celo pojemo.