7. obletnica delovanja PC Standard kot dokaz uspešnega dela

V sredo, 5. 10. 2022, je v prostorih SAŠA inkubatorja potekalo praznovanje in druženje ob 7. obletnici delovanja PC Standard z naslovom Mreženje je ključ do uspeha.

 

Zbrana množica povabljenih na dogodku, moderator: Jan Skok; Foto: Milan Njenjić
 

Dogodek je bil namenjen izbrani družbi članov SAŠA inkubatorja, inkubiranim podjetjem, mentorirancem in mentorjem ter drugim pomembnim deležnikom, ki pomagajo in soustvarjajo startup skupnost.

Zbrane goste je nagovorila direktorica Ana Anžej in povedala, da je zelo ponosna, da je SAŠA inkubator po rezultatih prepoznan ne samo v naši regiji, ampak tudi širše, saj si tudi druge občine želijo sodelovanja z nami. Letos so odprli tudi prostore v občini Šoštanj.

 

Ana Anžej, direktorica SAŠA inkubatorja; Foto: Milan Njenjić
 

»Naša pot ni bila vedno posuta z rožicami in ni bila pravljična kot je število sedem. Pred sedmimi leti so se pojavljali dvomi o prisotnosti startupov v Velenju, veliko je bilo nezaupanja. Imeli smo podporo ljudi, ki so verjeli v nas, oporo Mestne občine Velenje ter podporo obstoječih podjetnikov, za kar smo  izjemo hvaležni. Ugotovili in dokazali smo, da imamo veliko znanja, volje, energije.«

Nadaljevala je, da SAŠA inkubator deluje kot podjetje, ki se trudi biti vzgled našim start-upom, katerim smo vedno bankina, nikoli volan. Poudarila je, da pod delovanje inkubatorja spada tudi Center ponovne uporabe Velenje, ki uspešno nadgrajuje svojo desetletno zgodbo.

 

Ekipa SAŠA inkubatorja (iz leve proti desni): Nina Majcen, Ana Anžej, Valentina Golja, Tanja Ževart Boček, Enis Bečarević, Sara Marić in Jan Skok; Foto: Milan Njenjić

Sledil je pozdrav župana Petra Dermola, MOV, ki je ob tej priložnosti čestital in izrazil spoštovanje do dela, ki ga ekipa v SAŠA inkubatorju uspešno opravlja. »Prepričan sem, da imamo v Velenju najboljši inkubator v Sloveniji in vem, da smo skupaj lahko še boljši in s tem ustvarjamo dobro za razvoj našega mesta. Veselim se novih izzivov.«

 

Na fotografiji: Peter Dermol, župan Mestne občine Velenje; Foto: Milan Njenjić

Povabljenim gostom je predavatelj Boško Praštalo delil znanje s področja mreženja in pomena avtentičnosti, gradnji osebne blagovne znamke. Predavanje je bilo polno uporabnih nasvetov, povabljeni pa so lahko ob pogostitvi preizkusili teorijo v praksi.

 

Na fotografiji: Boško Praštalo; Foto: Milan Njenjić

Večer je minil ob mnogo čestitkah in dobrih mislih, sklenjenih novih poznanstvih, ki rodijo sodelovanja in generirajo nove ideje.

 

Foto: zaključni del dogodka, mreženje in druženje; Foto: Milan Njenjić

Foto: Čestitke in dobre želje za prihodnost (Ana Anžej in Janko Pogorelčnik); Foto: Milan Njenjić