Naj Startup SAŠA regije je “Lačen kot pes”

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”102101″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”977125″][kc_column_text]

V četrtek, 4. 6. 2020, smo v Podjetniškem centru Standard slavnostno zaključili že 5. Podjetniški trampolin. Gre za šesttedenski program SAŠA inkubatorja, ki ekipam omogoča razvoj od ideje do prodaje v šestih tednih. Izmed 26-ih prijavljenih podjetniških ekip, smo izbrali 15 tistih, ki so v času, ko so vsi stopili na zavoro in smo imeli občutek, da je svet skoraj obstal, stopile iz okvirjev in 6 tednov gradile svoje ideje ob pomoči vrhunskih strokovnjakov iz prakse. Na koncu smo izbrali 6 najboljših, ki so se na zaključnemu dogodku premierno predstavile pred potencialnimi investitorji, podjetniki in gledalci, ki so nas v živo spremljali na spletu.

Startup SAŠA regije 2020 je izbiralo 10 investitorjev in 136 prisotnih gledalcev. Prepričala jih je ekipa »Lačen kot pes«.

Urška Šilc prihaja iz družinskega podjetja Šili, kjer izdelujejo domače testenine. Ko je njihova psička Ajka zbolela zaradi uničenega prebavnega trakta, so iskali primerno hrano. Tako se je rodila ideja o razvoju zdravih pasjih testenin, ki so jih razvili v sodelovanju z veterinarji. Testenine so popolnoma prilagojene pasjemu prebavnemu traktu in služijo predvsem kot dietna hrana za bolne pse, zdravim psom pa predstavljajo možnost bolj variabilnih zdravih pasjih obrokov.

Urška Šilc (Lačen kot pes): »Celotna izkušnja Podjetniškega trampolina je bila zame izjemna! Dva meseca smo trdo delali, karantena za nas praktično ni obstajala. Z včerajšnjo zmago smo dobili naziv, ki za nas pomeni potrditev dobrega dela ter večjo kredibilnost in konkurenčnost na trgu. Zame pa je resnična zmaga ta, da sem imela priložnost naš projekt predstaviti investitorjem ter 6 tednov delati s strokovnjaki iz različnih podjetniških področij. Največja zahvala gre ekipi mentorjev iz SAŠA inkubatorja, ki so dihali z nami in vsako minuto svojega časa namenili temu, da smo naredil še večji napredek na naših projektih. Slovenija, be ready, ekipa Lačen kot pes zavzema trg!«

NAJBOLJŠE EKIPE
TRAMPOLINA 2020

Na zaključnem dogodku se je predstavilo še 5 Startup ekip.

SIMPLANER
Tara Drev

Dizajnerski rokovnik, ki združuje prednosti fizičnega produkta in tehnologije, saj lahko na določenih straneh znotraj Simplanerja vzpostavimo interakcijo z mobilnim telefonom. To je le prvi korak k prepletu analognega z digitalnim, ki bi ga rada uresničila v prihajajočih letih.

Dizajnerski rokovnik, ki združuje prednosti fizičnega produkta in tehnologije, saj lahko na določenih straneh znotraj Simplanerja vzpostavimo interakcijo z mobilnim telefonom. To je le prvi korak k prepletu analognega z digitalnim, ki bi ga rada uresničila v prihajajočih letih.

KROFETERIJA
Dragana Nunić, Predrag Nunić

Krofeterija je franšiza trgovin z estetsko dovršenimi krofi, ki burijo domišljijo tudi najbolj zahtevnih sladokuscev. Nastala je iz ljubezni do sladkega zadovoljstva in želje, da osnovo krofa nadgradijo v umetniško delo z eksplozijo okusov.

KUBO
Nastja Zajc, Azra Mujaković

Lesena otroška gredica, ki jo odlikuje sodoben, multifunkcionalen dizajn, je namenjena mamicam, ki podpirajo inovativen način igre. Skozi igro otrokom pomaga krepiti senzorične sposobnosti in jim pomaga priti do znanj, pomembnih za življenje.

MEMOO
Luka Vitanc, Jaka Rizmal

Memoo je nov način razmišljanja. Živeti življenje, kreirati momente in jih zajemati s pomočjo aplikacije. Namesto 153 digitalnih, imejmo raje 18 fizičnih fotografij, ki nam nekaj pomenijo.

TA PRAVA STVAR
Ana Balič, Rebeka Očko

TAprava stvar so kartice veščin, ki vlogo starša spremenijo v učitelja življenja. S tehnikami, ki so znanstveno podprte otroci na igriv in zanimiv način pridobijo znanje za življenje in urijo svoje veščine, ter tako postanejo samostojni in suvereni upravljavci svojega življenja.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]