SZJ Zlata Priznanja GZS

V SAŠA INKUBATORJU 3-KRAT ZLATI

Včeraj, 10. 9. 2020, je v Vili Bianca potekala podelitev priznanj GZS za inovacije v SAŠA regiji. Izmed vseh 14-ih inovacijskih projektov je bilo podeljenih pet zlatih, dve srebrni in sedem bronastih priznanj.

Tri zlata priznanja so potovala v SAŠA inkubator in okronala zagonski podjetji Autotech ter Evegreen, potrditev za inovativnost pa je tudi uradno prejela ekipa SAŠA inkubatorja, ki že tretje leto razbija mite s konferenco Future 4.0.

ZLATE INOVACIJE 2020

AUTOTECH D.O.O.

Samodejna priprava plošč in sortiranje za sušenje z robotskim manipulatorjem
Inovatorji: Matic Dražnik, Gregor Marzel, Amela Osmanović in Seudin Softić

Proizvodno naravnana podjetja in korporacije, ki se želijo razvijati v smeri industrije 4.0, se soočajo z izzivom vzpostavitve avtomatiziranih proizvodnih linij. Tovrstne linije so manj podvržene zunanjim vplivom, predvsem pa učinkovitejše in zanesljivejše.

Ekipa podjetja Autotech je na podlagi dolgoletnih izkušenj v večjih industrijskih korporacijah razvila sistem za avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnih procesov. Njihov glavni cilj, ki ga uspešni zasledujejo, je »grajenje« pametnih tovarn v Sloveniji in tujini.

EVEGREEN

Naravi prijazna eko sveča
Inovatorji:  Eva Štraser, Domen Štraser, Roman Herlah, Karsten Brast

Svet postaja vedno bolj ovit v niti plastike, ki so človeštvo začele dušiti, hkrati pa smo kot potrošniki navezani na produkte, ki se brizgajo iz plastike. Na drugi strani pa se večji pridelovalci hrane soočajo s problemom visokih stroškov kompostiranja odpadnih delov (luščine žit – riž, pšenica …).

Podjetje Evegreen je razvilo granulat za brizganje bio razgradljive plastike, ki je v 60% sestavljen iz agro materiala in se v primerjavi z obstoječo »bioplastiko« hitro in popolnoma razgradi. B2B prodaja je usmerjena v granulate, hkrati pa na segmentu  B2C osvajajo domače in tuje trge z eko lončki in krožniki, ki jih lahko celo pojemo.

SAŠA INKUBATOR

Future 4.0
Inovatorji: Karla Sitar, Jan Skok, Ana Anžej in Islam Mušić

SAŠA inkubator so ljudje. Predstavljajo stičišče mladih podjetniških talentov, Freelancerjev,  Startupov, hitro rastočih podjetij, managerjev in korporacij. Skupaj tvorijo Startup skupnost SAŠA regije, ki je vedno odprta za ambiciozne posameznike, ekipe ali podjetja, ki želijo nekaj več. Poleg brezplačnih svetovanj, mentorskih programov, delavnic in Štartup večerov z uspešnimi podjetniki, so razvili svoj koncept programov.

Priznanje so prejeli za mednarodno konferenco Future 4.0, ki je fokusno usmerjena v povezovanje večjih korporacij ter Startupov na področju industrije 4.0. Future tako postaja vsakoletna industrijska konferenca, ki podira meje mogočega.