V okviru projekta Erasmus+ KA2 Athena nastaja pravi MOOC

V okviru mednarodnega projekta Erasmus + KA2 Athena v drugi fazi projekta s partnerji iz Litve, Poljske, Belgije, Finske, Irske, Italija in Španije, skupaj razvijamo orodje MOOC, ki si prizadeva ponuditi dobro podporo mladinskemu podjetništvu in spodbujanju potencialnih podjetnikov. 

MOOC je kratica za Massive Online Open Course, gre za študijski program, ki je brezplačno dostopen širši množici ljudi. Izraz je nastal v ZDA leta 2008, preko MOOC-a danes vrhunske univerze po vsem svetu omogočajo možnost študija na daljavo. 

Po poglobljeni analizi v prvi fazi projekta, smo opredelili nekatere pomembne ciljne potrebe, ki so temeljne za spodbujanje podjetništva in na katere smo se osredotočili na izdelavo tega tečaja.

Želimo si razviti orodje, ki bi vzpostavilo mrežo mentorjev, mladinskih delavcev in potencialnih podjetnikov, kjer bi delili dobre prakse in tudi zgodbe o neuspehu, izkušnje, informacije in uporabna digitalna orodja, ki so nam v pomoč in prispevajo k uspehu podjetniški poti.

Italijanski partner je prevzel koordinacijo in skupaj s partnerji iz Belgije razvijajo omenjeno platformo, vsebinski del pa je razdeljen med vse partnerje, ki sodelujemo v projektu.