Izbor TOP 6 ekip programa Startup Generator 2023

Avtor: Tina Brinar, Saša inkubator
Datum: 24. 5. 2023

Program Startup Generator letošnjega leta, se s svetlobno hitrostjo približuje zaključku.

V ponedeljek 22. maja 2023 smo zaključili s prvim delom programa in izmed dvanajst neverjetnih ekip s težavo izbrali šest tistih, ki bodo nadaljevali svojo pot in se že čez dva tedna potegovali za zmago.

Pretekli mesec je bil za naše ekipe zelo intenziven, saj so se pod vodstvom strokovnjakov, predavateljev in mentorjev podajale  v svet poslovnih modelov, prodaje, marketinga, financ, brandinga in osebnih zgodb, ki so velikokrat povrnile upanje in zaupanje ter dodale potreben podjetniški zagon. Pilili, izpopolnjevali in spreminjali so svojo poslovno idejo, znanje pa so nadgrajevali tudi z domačimi nalogami.

    Ponosno vam predstavljamo finaliste, ki so s strastjo, predanostjo in inovativnostjo prepričali vse vpletene in nadaljujejo pot do zmage:

Izdelava naravne kozmetike za občutljivo kožo, kar pomaga pri splošnem boljšem počutju. K temu pripomore kombinacija produktov, ritualov in tehnik.

Tehnični pripomoček, ki s pomočjo vgrajenega mikrofona pretvarja zvočne signale štarterjevih povelj v svetlobni signal in tako predstavlja nepogrešljivo pomoč vsakemu gluhemu ali naglušnemu športniku na atletskih tekmovanjih.

Sejni papir s semeni medovitih rastlin, ki bo poskrbel za ekološko vzgojo cvetja in pašo za opraševalce, ki so za naš planet izjemnega pomena.

Avtomatizirana naprava za samostojno gojenje gob doma. Gre za napravo ki sama poskrbi za potrebno vlago ter zrak, občasno se doliva le vodo. 

Kvalitetno ozvočenje akustičnega inštrumenta z vrhunskimi dodatki, s poudarkom na tolkalih. OnStage vsebuje 3 komponente: clip-on mikrofon, digitalni vmesnik in mobilno aplikacijo.

Program ki beleži napredek programerja na strankinem produktu.

Teh šest ekip zdaj čakata še dva zelo intenzivna tedna. V tem kratkem času bodo v okviru programa ustvarili vsak svoj promocijski video in dodelali pitch, s katerim bodo v torek 6. junija 2023,  na finalnem dogodku dali vse od sebe in prepričali komisijo, da so ravno oni najboljši.

Aktivnosti Saša inkubator d.o.o. v okviru operacije “JR podporno okolje 2023” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.