Priznanja Savinjsko-Šaleške gospodarske zbornice tudi za naša startup podjetja

Avtor: Tina Brinar, Saša inkubator
Datum: 3. 7. 2023

Včeraj, 29. junija 2023, je Savinjsko-Šaleška gospodarska zbornica, na slovesni podelitvi priznanj za najboljše inovacije v SAŠA regiji, podelila 3 zlate, 8 srebrnih in 1 bronasto priznanje. Podelila je tudi posebno priznanje za prebojno invencijo.

S ponosom zapišemo, da so med nagrajenci tudi tri podjetja, ki so svoje podjetniško znanje pridobivale in poslovno idejo pilile pri nas, v SAŠA inkubatorju.

Ta podjetja so:

GRASHKA d.o.o. – priznanje za prebojno invencijo (fermentirana čičerikina krema)

AUTOTECH d.o.o. – srebrno priznanje (linija za sestavo in lepljenje strešnega okna avtodomov in počitniških prikolic)

EVEGREEN d.o.o. – srebrno priznanje (trajnostna darila z velikim sporočilom)

Martin Rojnik, ki je idejni vodja podjetja GRASHKA, se je našega programa Startup Generator udeležil leta 2021 in GRASHKO zavihtel med zmagovalce programa! Do danes je GRASHKA močno zrasla. In kdo so? Sebi rečejo: Plant-based deli for tomorow.  »Delikatesa« z rastlinsko prehrano, ki ji je mar za prihodnost.  

GRASHKIN video s Startup Generatorja 2021:

Kaj pa AUTOTECH? Seudin Softič je v juniju, leta 2018 prišel v SAŠA inkubator. Pridružila sta se mu še Matic Dražnik in Amela Osmanovič in z nami so ostali kar nekaj let. Z našimi mentorji – trdno ob njihovi strani, so pred našimi očmi rasli in zrasli v to, kar so danes – odlično podjetje, ki se ukvarja z robotizacijo industrijskih procesov.

16. junija so praznovali peto obletnico obstoja:

Tudi Eva Štraser, EVEGREEN je po zalet prišla v SAŠA inkubator in leta 2018  postala zmagovalka programa Podjetniški Trampolin. Pri EveGreen trdno verjamejo v zamenjavo plastike z trajnostnimi materiali, izdelanimi iz lokalnih kmetijskih, prehrambenih ali industrijskih odpadkov. Vsak njihov izdelek pa je izdelan z željo po boljšem jutri.

EveGreen video s Podjetniškega Trampolina:

Ponosni smo, da smo jim lahko pomagali postaviti odlične temelje in bili tako krasna odskočna deska! Ta priznanja so jasno sporočilo tudi nam, da smo na pravi poti, bodočim inkubirancem, ki se nam bodo še pridružili, pa naj bodo v vzpodbudo in navdih.

Vsem trinajstim prejemnikom priznanj SŠGZ iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha tudi v prihodnje!

Aktivnosti SAŠA inkubator d.o.o v okviru operacije »JR podporno okolje 2023« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.